Vad tråkigt att din eye tracker inte fungerar stabilt. Det kan vara så att din eye-tracker får för lite ström och stänger av sig själv. Det du kan pröva först är att testa olika USB-portar för att se om det löser problemet. Du kan använda din förlängningskabel om du behöver nå en USB-port lite längre bort. Den finns i samma förpackning som du mottagit din eye-trackern i.

Slocknar den fortfarande? Har du redan vår senaste version av mjukvara?

Du hittar den på den här sidan under "kom igång".

Om du redan gjort det, eller om uppdateringen av mjukvaran inte fungerar, så kan du göra en total av-installation av mjukvaran för att sedan återinstallera den igen. Instruktion finner du nedan eller på följande länk https://youtu.be/RN3mt3Q012Y

Instruktion för fullständig av-installation av all Tobii-mjukvara:

- Avinstallera all Tobii mjukvara under Program och Funktioner eller Appar och Funktioner

- Högerklicka på Startmenyn och välj Enhetshanteraren. Hitta EyeChip under Universal Bus Controllers och välj att radera/avinstallera.

- Sedan måste vi även ta bort alla Tobii mappar från registret. Öppna registret genom att öppna startmenyn sedan skriv "regedit" och sen tryck Enter.

Du hittar alla Tobii mappar under följande mappar:

> HKEY_CURRENT_USER > SOFTWARE > Tobii

> HKEY_LOCAL_MACHINE > SOFTWARE > WOW6432Node > Tobii

- Öppna sedan utforskaren (eller vilken mapp som helst för Windows Explorer)

Kopiera och klistra in %localappdata% och ta bort mapparna Tobii och TetServer (om de finns).

Kopiera och klistra in %programdata% och ta bort mapparna Tobii och TetServer (om de finns).

Installera sedan både mjukvara och insticksprogram så att du har de senaste versionerna. Båda finns på den här sidan under "kom igång".

Om det är så att du fortfarande inte får den att fungera så önskar vi att du kan skicka över loggfiler som vår tekniska support kan använda för att identifiera problemet och hjälpa dig på bästa sätt. Här är en step-by-step guide för hur man får fram loggfiler.