eye tracking attention panel Tobii Pro ATEX

Välkommen till Tobii Pro Attention Panel

Tobii Pro Attention Panel

Tobii Pro Attention Panel är en satsning från det svenska eyetracking-företaget Tobii där vi förser ett hundratal svenska hushåll med våra eye trackers. Detta görs i syfte för att undersöka var människor tittar när de surfar runt på Sveriges största webbsidor. Insikterna kommer att användas för att förbättra användarupplevelsen i den digitala miljön.

Som tack för att du medverkar
får du en ersättning i månaden.

Din data är säker hos oss!
Läs mer i vår privacy policy.

Hur fungerar det?

Vad kul att du är intresserad av att vara med i vår Attention Panel! Det är vi självklart tacksamma för.

Vad behöver du göra för att skicka oss data? Har du inte ännu anmält dig så behöver du anmäla dig först. 
Efter att vi har mottagit din anmälan kommer vi att skicka en eye tracker till din adress. Du kan läsa här nere under Steg-för-steg manualen om hur du installerar den. 

Din data skickas automatiskt till oss om du har din eye tracker inkopplad, har laddat ner din Chrome plug-in och har din adblocker avstängd. Din Chrome plug-in genererar data kopplat till annonser och den läser av vad som är en annonsyta eller inte. Din ersättning skickas automatiskt till dig för varje månad du skickar oss data. 

1. Fäst eyetrackern på din skärm

  • Använd den medföljande våtservetten till att rengöra underkanten på din datorskärm.
  • Ta bort plastfilmen och sätt magnetremsan i mitten på underkanten på din datorskärm, med den gropiga sidan uppåt. Fäst därefter eyetrackern på magnetremsan och koppla in sladden till en USBport på din dator.

 

2. Ladda ner och installera mjukvaran

3. Öppna eyetrackermjukvaran och kalibrera dina ögon

  • Efter installationen kommer du att bli kalibrerad. Detta innebär att du skapar en profil i mjukvaran och eyetrackern blir bekant med dina ögon genom att du får spränga några blåa stenar.
  • Ifall kalibreringen inte sker automatiskt kan du öppna Tobii Eye Tracking programmet och välj ”Create New Profile”. 

4. Starta om din dator

  • Starta om din dator för att installationen ska få verkan.

5. Testa installationen

  • Testa din installation och genom att klicka på Tobii-ikonen uppe i högra hörnet på din webbläsare och titta in i rutan. 

Klar!

  • När du har fått rutan grön innebär detta att din eyetracker är korrekt installerad och du kan nu använda din dator som vanligt.
  • Försök att alltid ha din eyetracker inkopplad och igång när du medverkar i denna undersökning.

Här kan du se en film om hur den fungerar.

 

Kontakt

Om du har frågor, titta gärna först i vår FAQ.

Om du inte hittar svaret där, kontakta vårt support team. 

Kontakta oss

Kom ihåg

Efter installationen vill vi att du har din eyetracker igång så mycket som möjligt för att kunna samla in ditt naturliga beteende.

Kom också ihåg att vi inte vill att du använder Adblock på din dator i samband med att du medverkar i vår panel.

Vad är Tobii?
Vad är eyetracking?

Tobii är ett svenskt börsnoterat bolag som grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Tobii är marknadsledare inom eyetracking produkter och tjänster.

Eyetracking-teknologi gör det möjligt för en dator att känna av vart man tittar. En eye tracker kan läsa av din närvaro, uppmärksamhet, fokus, sömnighet, medvetenhet eller andra mentala tillstånd.

Du är helt anonym

Du är helt anonym i denna studie. Din privata information kommer inte att användas och alla data presenteras på aggregerad nivå. Du kan därför känna dig helt säker.  

Slappna av och surfa precis som du brukar göra - det finns inget rätt eller fel. Försök att vara så naturlig som möjlig i ditt internetanvändande, det ger bästa möjliga resultat till denna studie.

För att avsluta ditt medlemskap i panelen, klicka här.