eye tracking attention panel Tobii Pro ATEX

Välkommen till Tobii Pro Attention Panel

Tobii Pro Attention Panel

Tobii Pro Attention Panel är en satsning från det svenska eyetracking-företaget Tobii där vi förser ett hundratal svenska hushåll med våra eye trackers. Detta görs i syfte för att undersöka var människor tittar när de surfar runt på Sveriges största webbsidor. Insikterna kommer att användas för att förbättra användarupplevelsen i den digitala miljön.

Som tack för att du medverkar får du en belöning i månaden. Läs mer här.
Din data är säker hos oss! Läs mer här eller ta del av vår privacy policy, klicka här.

Hur kan jag delta?

Vad kul att du vill vara med i vår Attention Panel! Det är vi självklart tacksamma för.
För varje månad som du skickar in din data, kommer du att få en belöning. Nuvarande belöningen är två (2) trisslotter per månad för att du skickar in din data.

Vad behöver du göra för att skicka oss data? Först kan du anmäla dig här. Efter att vi har mottagit din anmälan kommer vi att skicka en eye tracker till din adress. Du kan läsa här nere om hur du installerar den. Tillsammans med vår senaste mjukvara som du kan ladda ner här och vår Officiella Plug-in till din Chrome webbläsare här.

Belöning:

För varje månad du skickar in din data kommer du att få en belöning. Din data skickas automatiskt till oss om du har din eye tracker inkopplat, ha laddat ner din Chrome plug-in och ha din adblocker avstängd. Din Chrome plug-in genererar data kopplat till annonser och den läser av vad som är en annonsyta eller inte

Vi mejlar ut din belöning en gång i månaden i början av månaden till dig.

1. Fäst eyetrackern på din skärm

  • Använd den medföljande våtservetten till att rengöra underkanten på din datorskärm.
  • Ta bort plastfilmen och sätt magnetremsan i mitten på underkanten på din datorskärm, med den gropiga sidan uppåt. Fäst därefter eyetrackern på magnetremsan och koppla in sladden till en USBport på din dator.

 

2. Ladda ner och installera mjukvaran

3. Öppna eyetrackermjukvaran och kalibrera dina ögon

  • Efter installationen kommer du att bli kalibrerad. Detta innebär att du skapar en profil i mjukvaran och eyetrackern blir bekant med dina ögon genom att du får spränga några blåa stenar.
  • Ifall kalibreringen inte sker automatiskt kan du öppna Tobii Eye Tracking programmet och välj ”Create New Profile”. 

4. Starta om din dator

  • Starta om din dator för att installationen ska få verkan.

5. Testa installationen

  • Testa din installation och genom att klicka på Tobii-ikonen uppe i högra hörnet på din webbläsare och titta in i rutan. 

Klar!

  • När du har fått rutan grön innebär detta att din eyetracker är korrekt installerad och du kan nu använda din dator som vanligt.
  • Försök att alltid ha din eyetracker inkopplad och igång när du medverkar i denna undersökning.

Här kan du se en film om hur den fungerar.

 

Vid frågor vänligen kontakta paneladministratören:


Panel Coordinator

attentionpanel@tobii.com

Kom ihåg

Efter installationen vill vi att du har din eyetracker igång så mycket som möjligt för att kunna samla in ditt naturliga beteende.

Kom också ihåg att vi inte vill att du använder Adblock på din dator i samband med att du medverkar i vår panel.

Vad är Tobii?
Vad är eyetracking?

Tobii är ett svenskt börsnoterat bolag som grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Tobii är marknadsledare inom eyetracking produkter och tjänster.

Eyetracking-teknologi gör det möjligt för en dator att känna av vart man tittar. En eye tracker kan läsa av din närvaro, uppmärksamhet, fokus, sömnighet, medvetenhet eller andra mentala tillstånd.

Du är helt anonym

Du är helt anonym i denna studie. Din privata information kommer inte att användas och alla data presenteras på aggregerad nivå. Du kan därför känna dig helt säker.  

Slappna av och surfa precis som du brukar göra - det finns inget rätt eller fel. Försök att vara så naturlig som möjlig i ditt internetanvändande, det ger bästa möjliga resultat till denna studie.

För att avsluta ditt medlemskap i panelen, klicka här.