eye tracking attention panel Tobii Pro ATEX

Tobii Pro Attention Panel

Tobii Pro Attention Panel är en satsning från företaget Tobii Pro där ett hundratal svenska hushåll blir försedda med eye trackers. Syftet med projektet är att undersöka var människor tittar när de surfar runt på några av Sveriges största hemsidor. Insikterna från studien används sedan för att förbättra användarupplevelsen i den digitala miljön.

Skulle du vilja delta i studien?

Här kan du anmäla dig

Din data är säker hos oss! Läs mer i vår Integritetspolicy

Hur går det till? 

När vi har mottagit din anmälan kommer en eye tracker skickas till din adress. Se Steg-för-steg guiden nedan för hur du installerar din eye tracker. 

Din data skickas automatiskt till oss när du laddat ner din Chrome plug-in, har din adblocker avstängd och när din eye tracker är inkopplad. Din Chrome plug-in genererar data kopplat till olika digitala annonser genom att läsa av vad som är och inte är en annonsyta. 

Som tack för att du medverkar får du en löpande ersättning

Hur du installerar din eye tracker

1. Fäst eye trackern på din skärm

  • Använd den medföljande våtservetten för att rengöra den nedre kanten av din datorskärm.
  • Ta bort plastfilmen från magnetremsan och fäst den i mitten längst ner på din datorskärm, med den skrovliga sidan uppåt. Fäst därefter eye trackern på magnetremsan och koppla in sladden till en USBport på din dator.

 

2. Ladda ner och installera mjukvaran

  • För Windows, ladda ner eye tracker-mjukvaran här och följ anvisningarna.
  • Lägg till vår Chrome plugin i din webbläsare enligt illustrationen nedan.

3. Öppna eye tracker-mjukvaran och kalibrera dina ögon

  • Efter installationen kommer du genomgå en kalibration för att ställa in eye trackern enligt din blick. Kalibrationen sätts igång automatiskt och du behöver bara följa instruktionerna. Vad kalibreringen gör är att den registrerar dig som en ny profil i mjukvaran genom att ställa in eye trackern efter dina ögon. Detta sker genom ett test där du får prova att spränga några blåa stenar genom att fokusera med blicken på dem.
  • Ifall kalibreringen inte sker automatiskt kan du öppna upp Tobii Eye Tracking programmet manuellt och välja "Create New Profile". 

4. Starta om din dator

  • Starta om din dator för att slutföra installationen.

5. Testa installationen

  • Testa om installationen har lyckats genom att klicka på Tobii-ikonen uppe i högra hörnet på din webbläsare. Se på rutan som uppenbarar sig enligt exemplet nedan. Om rutan blir grön så har installationen lyckats.

Klart!

  • När rutan är grön är din eye tracker korrekt inställd, och du kan återgå till att använda din dator precis som vanligt.
  • Försök att alltid ha din eye tracker inkopplad och igång när du medverkar i undersökningen.

Här kan du se en film om om hur installationen går till samt hur din eye tracker fungerar.

 

Mer info?  

Se vanligt återkommande frågor här!

Eller kontakta vårt support team.

Kontakta oss

Tack för din medverkan!

Vad är Tobii?

Tobii är ett svenskt börsnoterat bolag som grundades 2001 och har sitt huvudkontor i Stockholm. Tobii är marknadsledare inom eye tracking produkter och tjänster.

Vad är eye tracking?

Eye tracking-teknologin gör det möjligt för oss att se var en individ fäster sin blick. En eye tracker kan läsa av din närvaro, uppmärksamhet, fokus, sömnighet, medvetenhet eller andra mentala tillstånd.